Dinsdag, 19 Juni 2018

Vogels in de tuin

Menu
Extra
Kijk ook eens op:
Vogels in de tuin het hele jaar door

Katten uit de tuin

alles over egels 
vindikhier.nl
Vogelliefhebbers zijn op zijn minst 'not amused' als ze een kat in hun tuin ontwaren.


 Links


Neem de volgende stappen om katten uit je tuin te weren:
Zoek uit welke routes katten in je tuin volgen, waar ze je tuin binnenkomen en waar ze je tuin verlaten. Dit zijn vaak vaste routes.

Je kan eventuele gaten in hek of heg afdichten om het hen moeilijker te maken maar katten zijn creatief. Als ze bij jou in de tuin willen komen proberen ze het toch.

Je kan middeltjes als koffiedik, chilipoeder, azijn of tijgerpoep op de plekken strooien waar ze langs lopen maar vaak werken die middeltjes tot de volgende regenbui.
Tijgerpoep is dan nog het beste want dat is de geur van een natuurlijke vijand.

C1000 basiskoffie is erg goedkoop maar niet te drinken. Om er toch iets nuttigs mee te doen hebben we dit natuurproduct over de voortuin uitgestrooit op de plek waar onze buurkat tekens zijn behoefte deed. Het bleek wonderbaarlijk goed te werken en de kat komt er niet meer.

Kattenschrik is een natuurproduct, verkrijgbaar bij Action, wat een ondraaglijke stank produceert maar effectief is het wel.

En dan zijn er elektronische katten verjagers welke een ultrasoon geluid produceren. Dat zal zeker zijn effect hebben maar wij weten niet wie hier nog meer hoofdpijn van krijgt. De vogeltjes soms?

Schrikdraad kan een goede oplossing zijn maar dat lijkt vaak op een gevangenis als je het zo wilt aanbrengen dat de katten er niet meer door kunnen.

En dan blijft er een goed alternatief over:
WATER!

Daar hebben katten een gruwelijke hekel aan. We leggen dus de tuinspuit klaar en in de aanslag als we in de tuin vertoeven. Dit blijkt een voortreffelijk wapen. Als we een kat ontwaren benaderen we hem hem voorzichtig. De kat vertrouwd het niet en staat met gebolde rug naar ons te kijken en als hij besluit om toch maar het hazenpad te nemen, krijgt hij de volle laag.
Die zien we dus nooit meer terug! Als onze buurkatten in onze tuin allemaal de volle laag hebben gekregen zijn we van hen verlost. Ze vertrouwen het niet bij ons. Wij hebben geen last meer van katten in de achtertuin.
vindikhier.nl
vindikhier.nl